GroenmoetjeDoen!-dag 2022: 12 juni Utrecht 900 jaar GROEN

De GroenmoetjeDoen!-dag van 2021 is nog maar net voorbij en we denken alweer aan het volgende jaar. Utrecht bestaat in 2022 900 jaar. De GroenmoetjeDoen!-dag zal in het teken staan van Utrecht 900 jaar GROEN ism Utrecht Natuurlijk. Heb je een leuk idee voor deze dag, laat het weten gmjd030@gmail.com

Programma Vergroen je Stad

De GroenmoetjeDoen!-dag van 13 juni 2021 i.s.m. Utrecht Natuurlijk met thema Vergroen je Stad

’s Morgens 2 online workshops zullen gegeven worden door Utrecht Natuurlijk: vooraf graag aanmelden! www.utrechtnatuurlijk.nl/gmjd

De fietsroute langs de 17 deelnemende locaties kan je op eigen gelegenheid doen.

Wethouder Lot van Hooijdonk zal enkele locaties bezoeken.

We nemen de Coronaregels van het RIVM in acht, wordt het toch te druk? Kom dan a.u.b. op een later moment terug.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is UNpiepklein.png

Van 10 tot 11 uur de workshop:
Een tuin om van te smullen
AANMELDEN

Doe je mee aan de jaarlijkse actie Tegelwippen, doe dan ideeën op bij de volgende workshop:
Van 11.30 tot 12.30 uur de workshop Inspiratie voor geveltuintjes:
AANMELDEN

’s Middags wordt de mogelijkheid geboden om bij Vergroening van de singels een speciale audiotourexcursie ‘Groen rond de Singel’ te volgen. Op enkele locaties staat iemand van Vergroening Singel030 om een toelichting te geven op hun vergroeningsmaatregelen en werkzaamheden.

De startplek van de tour:
punt 1. Waterknooppunt Tolsteegbrug, naast Louis Hartlooper: om mensen op gang te helpen bij het opstarten van de app
punt 2. Tegen de betonnen rand: het eerste (lange) eiland met SUPfup, meteen aan het begin van de route
punt 3. De Verdwijnende Trap
punt 14: Eilanden en fups Wittevrouwenbrug

Mensen kunnen per ‘coronabubbel’ steeds elke 10-15 minuten starten

Wil je de audiotour ‘Groen rond de Singel’ gaan volgen? Download deze tour dan van te voren op je smartphone via deze QR-code:


Andere deelnemende locaties: 7 Utrecht Natuurlijk locaties, Hof van Cartesius, Gasvrij Huis Overvecht, Zaailingen Pocket Park, Bikkershof, ATV Abstede, Spoorspeeltuin, ATV Rijndijk, Riddertuin en de snuffelfiets van het Milieucentrum kunnen tussen 13 (soms 12 uur) en 17 uur bezocht worden (zie deze websites via locaties in het menu). Je kunt op eigen gelegenheid de uitgestippelde fietstocht tussen de locaties maken (Programma zie deze website).


GroenmoetjeDoen!-dag 2019 zondag 16 juni

Op zondag 16 juni 2019 vindt de 12e GroenmoetjeDoen!-dag plaats in de stad Utrecht. Deze zondag voor groene zelfbeheerders en andere belangstellenden is stadsbreed een begrip.
Thema: Samen tuinieren en de waarde voor de Natuur in de Stad

De dag start vanaf 12.00 uur met een bijeenkomst in Steede Hoge Woerd en is een samenwerking van de gemeente Utrecht: Milieu & Mobiliteit, Universiteit Utrecht, Utrecht Natuurlijk en GroenmoetjeDoen!

Opening 12:30 door wethouder Lot van Hooijdonk
Onderwerpen: Actualisatie zelfbeheer, Natuur in de buurt kaart, EU project Naturvation (Urip 8).

Natuur in de Buurtkaart

Daarna volgt een fietstocht langs interessante groene zelfbeheerprojecten.

 

Opgave: groen@utrecht.nl

Naast de fietstocht zijn er op eigen gelegenheid andere locaties te bekijken. Doe mee aan de uitdaging om zoveel mogelijk dieren te vinden. Onder de mensen die de meeste dieren en/of planten gevonden hebben op een zelfbeheer locatie wordt een boottrip langs de groene oevers van Utrecht West verloot (max 12 p), die in september plaats zal vinden.

 

 

 

 

Thema GroenmoetjeDoen!-dag 21 mei en 10 juni 2018: Nature Based Solutions

Vanwege de Europese week van het Groen (European Green week), die in Utrecht geopend wordt zal de 11de GroenmoetjeDoen!-dag 2 x gehouden worden, de eerste maalwas op tweede Pinksterdag 21 mei 2018 en tweede keer op de tweede zondag van juni: 10 juni. De dag zal in het teken staan van Nature Based Solutions. Wat doen de groene zelfbeheerders tegen de klimaatverandering, het verdwijnen van biodiversiteit en voedselbeheer in de stad? Wat zijn oplossingen voor mobiliteit en Energie?  
Ook zijn plannen om een aantal avonden in juni/ juli op bezoek te gaan bij groene zelfbeheerprojecten in Utrecht en kennis uitwisselen. info@gmjd.nl