Park Bloeyendael

Ingang Archimedeslaan-Offerhauslaan (Waterlinieweg)

Het paviljoen Bloeyendael Binnen en de heemtuin vind je in de bocht van de Archimedeslaan, achter de fietsenrekken.

BloeyendaelNatuurpark Bloeyendael – GroenmoetjeDoendag 10 juni 2018

Natuurpark Bloeyendael ligt aan de oostkant van Utrecht en wordt begrensd door Fort De Bilt-Zuid, het riviertje de Biltse Grift, kantorenpark Rijnsweerd-Noord en het Provinciehuis.

Bloeyendael (ca 8 ha) is in de winter van 1975/1976 door de gemeente Utrecht aangelegd in de vroegere Johannapolder en heeft zich ontwikkeld tot een fraai natuurgebied met een interessante flora en fauna. Je vindt er prachtige wandelpaden, bloemenweiden, een heemtuin, een wildakker, een waterlelievijver en een imkerij. Het park is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars.

Beheer van het park

Het park wordt beheerd door stichting Bloeyendael, met behulp van 85 vrijwilligers. De beheerwerkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met de dienst Stadswerken van de gemeente. We vertellen je er graag alles over tijdens deze dag.

Programma 13.30 – 17.00 (doorlopend)

Tijdens GroenmoetjeDoen! zijn de heemtuin en het paviljoen geopend. Deze bijzondere plek is buiten de open dagen voor het publiek gesloten, vanwege de bijzondere en kwetsbare planten die er groeien. Er worden rondleidingen gegeven door het park en de heemtuin. Ook is onze imker aanwezig, waarbij je terecht kunt met vragen over de bijen.

www.bloeyendael.nl

www.facebook.com/bloeyendael

www.twitter.com/bloeyendael