Botanische Tuinen

Budapestlaan 17

De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht

IMG_0583

De Botanische Tuinen zijn al 378 jaar verbonden aan de stad Utrecht. In 1639 begon het allemaal als Hortus Medicus op het bolwerk Sonnenborgh. Als gevolg van ruimtegebrek verhuisde de Hortus naar de Nieuwe Gracht, waar de toen inmiddels Hortus Botanicus geheten tuin tot ver in de 20e eeuw in gebruik was voor onderzoek en onderwijs. Deze Oude Hortus is nu als tuin van het Universiteitsmuseum nog steeds te bezoeken en herbergt een aantal fraaie schatten uit het verleden.

IMG_0372

 

Fort Hoofddijk

Vanaf 1964 zijn de onderwijs- en onderzoeksfuncties geleidelijk allemaal verplaatst naar de Botanische Tuinen in de Uithof, die vanaf die tijd zijn uitgegroeid tot een schitterend park van 9 hectare.
De tuinen zijn gelegen op en rond fort Hoofddijk.

In de grote rotstuin, de systematische tuin, de thematuin en de tropische kassen vindt u naast een enorme verscheidenheid aan planten een volledig overzicht van 377 jaar plantkunde.

Op de GroenmoetjeDoen!-dag van 21 mei zijn hier activiteiten in het kader van de opening van de European Green week.

Ook op 10 juni kan je hier terecht en krijg je met een GroenmoetjeDoen!-flyer 50% korting op de entreeprijs.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010244

Tijdens GroenmoetjeDoen! hebben alle zelfbeheerders op vertoon van hun GroenmoetjeDoen!-flyer (1 pp) voor de halve prijs toegang tot de tuinen (de flyer kan ook tzt gedownload worden van de website).

Bezoekadres Botanische Tuinen

Fort Hoofddijk

Budapestlaan 17
3584 HD Utrecht (De Uithof)

Botanische tuinen Uithof