Ecologisch Tuinenpark De Driehoek

Winklerlaan 151

DSCF3341-westsloot in de zomer Het Ecologisch Tuinenpark De Driehoek ligt beschut achter hoge bomen aan de Winklerlaan 151 te Utrecht. Oorspronkelijk hadden volkstuinen een belangrijke maatschappelijk functie; mensen met weinig geld konden hier hun eigen groente verbouwen, maar tegenwoordig is het belangrijkste aspect gezond leven en producten uit de eigen tuin eten. Een andere doelstelling van de vereniging is een rustpunt te zijn in de drukte van de stad. De Driehoek is een park van amateurtuinen dat bestaat uit moes- en siertuinen. Het is waardevol door de gevarieerde beplanting, maar ook omdat er veel fruitbomen van oude rassen staan langs de paden en sloten. Het tuinenpark functioneert als een belangrijke groenvoorziening in het noordoostelijk deel van de stad. Het is een veel gebruikt wandelgebied voor bewoners van de buurt, in het bijzonder de bewoners van het zorgcentrum Tuindorp-Oost. De ecologische betekenis van het complex wordt door de wijze van tuinieren uitgebouwd ; de ijsvogel, ringslang, vleermuizen en bijzondere vogels komen er voor. Veel aandacht wordt ook besteed aan bijen en vogels en daarop toegespitste beplanting. Het park maakt deel uit van de ecologische hoofdstructuur. In 2012 ontving De Driehoek het landelijk keurmerk Natuurvriendelijk Tuinieren met vier stippen, de hoogste onderscheiding en in 2013 het Europees diploma Natuurlijk Tuinieren.

Zondag 11 juni is de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag van 13.00 tot 17.00 uur. De Driehoek doet natuurlijk weer mee, maar daar hebben wij de hulp van jullie, de tuinders wel nodig.

Plantjes- en stekjesbeurs. Heb je plantjes of stekjes die je wilt inbrengen, heel graag. Je kunt ze op de dag zelf brengen of tevoren achter het Pannendak zetten.

Spulletjesmarkt. Heb je goede spulletjes die je kwijt wilt, hier is de mogelijkheid. (Wat overblijft wel graag weer terugnemen.)

Wij maken een gezellig terras waar bloementhee en zelfgebakken taarten genoten kunnen worden.

En er is de mogelijkheid voor kinderen om te knutselen of een ontdektocht over het park te maken.

De opbrengst van de verkoop is voor een goed doel: regenkleding voor de asielzoekers die ons helpen op De Driehoek.

 www.driehoektuin.nl