Tuinenpark de Pioniers

Tuinenpark De Pioniers: adres: Kögllaan 30; 3571 PZ  Utrecht (fietspad langs de Oosterspoorbaan)

 IMG_8277In 1935 werd de volkstuinvereniging opgericht om aardappelen, groente en fruit te verbouwen; een welkome aanvulling voor de armere gezinnen. Nu heeft het park aan de Kögllaan vooral een maatschappelijke, recreatieve en ecologische functie. Onder de Pioniers vind je gepensioneerden die hun eigen groenten kweken, jonge gezinnen die een speeltuin voor de kinderen aanleggen, natuurliefhebbers die hun tuin als biotoopje zien en kunstenaars die creatieve ideeën op hun stukje grond kwijt kunnen.

Pioniers1

GroenmoetjeDoen 2019

Dé Groendag van Utrecht

 

 

 

Programma op Zondag 16 juni 2019 van 12.00 – 17.00 uur

Terras op het voorplein
De hele middag is er ijs, koffie, thee, wijn en bier verkrijgbaar in de kantine. En koop tegen een zacht prijsje heerlijke taart van Bea & Bibi. Gratis WIFI !

Groentetuin voor India
De Kattaikkuttu jeugdtheaterschool geeft kansarme kinderen in India een betere toekomst. De school heeft geld nodig om de groentetuin te ontwikkelen. Kom henna schilderen, een Kolam maken, op de foto in India’s kostuum, grimeren en hebbedingetjes kopen.
Pionier Evelien heeft de Kattaikkuttu school vaak bezocht en kan er veel over vertellen. Lees meer op www.kattaikkuttu.org  en www.kalaimanram.nl

Slootje prutten (opgeven noodzakelijk, start 14.00 uur)
Dit weekend zijn ook de Nationale Slootjesdagen en het IVN nodigt alle kids van 7 tot 12 uit om waterleven in de sloten van de Pioniers te komen onderzoeken. Geef je op via: www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied/activiteiten/slootje-prutten-bij-de-pioniers

Wandeling maken over het park?
Download de izi.TRAVEL-app op je smartphone, zoek de audiotour “Tuinenpark De Pioniers” en ontdek de bijzondere plekjes op het park.
Of vraag een papieren routebeschrijving aan de bar.

Voor meer informatie over GroenmoetjeDoen!-dag: www.gmjd.nl

Het definitieve programma op www.depioniers.nl of  facebook / Pioniers op Facebook

Iedereen is welkom!

Tuinenpark De Pioniers
Kögllaan 30, Utrecht Noordoost / www.depioniers.nl / www.facebook.com/atvdepioniers.nl
De hoofdingang is aan het fietspad langs de spoorbaan, aan de Sartreweg is een tweede ingang.