Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 94, 3435AR Utrecht

Foto Hof van Cartesius – bouwen

GroenmoetjeDoen!-dag 13 juni 2021
14:00 uur Introductie: Een Wormenhotel in de Wijk
Samen met je straat een wormenhotel bouwen en onderhouden? Het kan op Het Hof van Cartesius! We geven een demonstratie van een wormenhotel, waarmee het GFT afval van maar liefst 20 huishoudens verwerkt kan worden. Samen met je buren timmer je het hotel af in de buitenwerkplaats van Buurman. Samen werk je aan een groenere straat! Kom met je buren kijken hoe een wormenhotel werkt en wij helpen je dit te realiseren! De Moestuinjuf x Buurman Utrecht x Le Compostier x Utrecht Natuurlijk.

15:00 uur Miniworkshop: Lokale hemelwateropvang: over afkoppelen, half verharding hemelwateropvang in een wadi
Lokaal hemelwater opvangen is dé manier om te werken aan een klimaatneutrale stad. Je zorgt ervoor dat het schone regenwater niet in het riool terecht komt, maar in je eigen tuin! Hiermee wordt jouw tuin bewaterd en het Utrechtse riool ontlast. Wil je weten hoe dit moet? Kom naar de miniworkshop! Het Hof van Cartesius: de Moestuinjuf.

16:00 Miniworkshop: Vergroen je Stad: ontwerp je eigen klimaatadaptieve buitenruimte. Hoe zorg jij ervoor dat jouw tuin milieubewuster wordt ingericht? Via een aantal quick fixes kun je al een hoop doen! We leiden je rond door de verschillende interventies die we al op Het Hof hebben gedaan. Neem wat foto’s mee van je eigen tuin voor gratis advies!
Het Hof van Cartesius: Typisch Taco x Charlotte Ernst.

Foto Hof van Cartesius tuin

Doorlopend: Eetbare plantenmarkt
Wil jij lekker eten uit eigen tuin? Met de biologisch geteelde planten van Kwekerij Stekkers leg je zo je eigen voedselbos aan! Kwekerij Stekkers

Bekijk het ontstaan van Hof van Cartesius
Website: https://hofvancartesius.nl/ HofvanCartesius
Facebook: HofvanCartesius