Zelfbeheergroep Groen Noordse Park

Kokkenhoflaan, 3513 GP Utrecht

GRAS CHALLENGE

De Gras Challenge van Groen Noordse Park

GroenmoetjeDOEN! Dat vindt de tuinclub van Noordse Park ook en daarom organiseren wij op 11 juni de Gras Challenge. Wat is de uitdaging? In twee uur trekken wij met 40 personen het kweekgras uit de border en maken we ruimte voor vrolijke bloemen. Ondertussen praten we je bij over onze tuin, en over de mogelijkheden van kweekgraswortels. Wist je dat je er bier van kunt maken of brood? Recepten, gereedschap, hapjes/drankjes en gezelligheid zijn aanwezig! Start: 10 uur. T/m 12 uur. Adres: Kokkenhoflaan, naast het Noordse Park in Pijlsweerd.

Noordse Park in Pijlsweerd

Het Noordse Park is een klein park in Pijlsweerd, tussen de Oudenoord, het spoor en de Vecht. Meer dan tien jaar geleden zette een groep actieve buurtbewoners zich in om van het Noordse Park een prettigere verblijfsplek te maken. In samenwerking met architect Mariken van Nimwegen zetten zij een gefaseerde renovatie in gang. Er kwamen bijvoorbeeld mooie herkenbare entrees, nieuwe beplanting, een voetvalveldje met kunstgras – superpopulair, dagelijks in gebruik door jong en oud – en een speelpleintje met nieuwe speeltoestellen er vlakbij.

Bloemenborder aan de rand van het park

Naast het Noordse Park toverde de groengroep een gemeentelijk plantsoen in de Kokkenhoflaan om tot vrolijke bloemenborder. Intussen is de groengroep al negen jaar actief. Elke eerste zondag van de maand gaan we van een uur of 11 tot 13 aan het werk. Snoeien, onkruid verwijderen, nieuwe bloemen planten en wat al niet meer. Na het tuinieren gaan we meestal samen koffiedrinken. Het is een enthousiaste groep mensen en de sfeer zit er goed in.

De natuur heeft ons echter ingehaald. De bloemen worden overwoekerd door allerhande onkruid. Daarom grijpen we GroenmoetjeDoen! aan om een inhaalslag te maken. Daarbij kunnen we extra handen héél goed gebruiken. We zijn op zoek naar nieuwe tuiniers. Als je de smaak te pakken hebt, ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de tuinclub!

Contact:  groengroep@noordsepark.nl

Zelfbeheergroep Noordse Park