Riddertuin

Ridderlaan 5, 3523 HP Utrecht

IMG_0685Samen lekker schoffelen, zaaien, wieden en oogsten en ondertussen …. je buren leren kennen. Dat is in een notendop de Riddertuin.
Onze gezamenlijke tuin vind je aan de Ridderlaan, tussen de twee scholen, voor de gymzaal. We zijn een vereniging, iedereen uit Hoograven en Tolsteeg kan lid worden. De tuin is twee jaar geleden gestart en ondertussen zijn we volop bezig. Maar er blijft veel ruimte om jouw ideeën in te brengen!20150913_153257
Elke tweede zondag van de maand hebben we onze ‘tuindag’ en in de zomerperiode is elke laatste vrijdag van de maand de gezellige tuinborrel. Ook zijn er regelmatig workshops om onze tuinierskennis bij te spijkeren en op te frissen. 

Email: Riddertuin@gmail.com

/ Riddertuin

/ @Riddertuin

De activiteiten voor de GroenmoetjeDoen!-dag van 13 juni 2021 in de Riddertuin zijn van 12 – 13 uur oa:

Hoe maak ik een tuin(tje)?
1. Maak een tuin rondom een fruitboom – boomspiegeltuin (voor volwassenen). Daarvoor moet je eerst gras wegplaggen, met stokken en stenen de boomspiegel afbakenen en daarna gaan we het inrichten met zaden en planten die rondzwerven in de tuin zoals aardpeer, aardbei, munt en we zaaien o.a. lathyrus, een siererwt.
2. Maak je eigen minituinkas om mee te nemen (voor kids en jeugd).
3. Vrijwilligers/ tuinleden lopen rond om uitleg te geven over de Riddertuin. Ondertussen verzamelen ze lekkere kruiden voor een kopje thee en daarmee sluiten we af.
olv Lies König