Speeltuin Noordse Park

Lagenoord 28A, 3513 GW Utrecht

Speeltuin Noordse Park ligt tussen de Oudenoord, het Noordse Park en de Vecht in, vlak voor het spoor dat Pijlsweerd van Ondiep scheidt. Het is het groene hart van de buurt.

In een stenige, drukke en geplande omgeving van de groeiende stad heb je natuur nodig. Plekken waar je weer kunt aarden, in contact komt met alles wat leeft en voeling krijgt met het seizoen. De ruimte om vrij en veilig te bewegen.

Bij speeltuin Noordse Park ontwikkelen we telkens nieuwe vormen van groen om een mooie plek te creëren waar je even weg kunt komen uit de dagelijkse beslommeringen. Lekker even een uurtje onkruid wieden in de buurtmoestuin, je kind helpen met zaaien in de ouderkindtuintjes, spelen in de wilgentenenhut die al blaadjes begint te krijgen. Het kan allemaal.

De buurtbewoners zijn van harte welkom om actief invulling te geven aan het groen van de speeltuin. Jong en oud doet mee. Kennis doen we op via elkaar en via onze ecologische hovenier. Samen tuinieren in de buurtmoestuin en de ouderkindtuintjes.

Kom sfeer proeven en leef je uit in speeltuin Noordse Park! De afsluiting van de GroenmoetjeDoen!-dag – Dag van het Zelfbeheer030 vindt hier vanaf 16.30 plaats. Deel je ervaringen en maak nieuwe plannen voor volgend jaar.

https://www.facebook.com/Speeltuinnoordsepark1

 

Noordse Park – WATER CONNECTS
In Nederland hebben we toegang tot veilig en schoon drinkwater, direct uit de kraan. In andere landen is dit niet zo vanzelfsprekend en een luxe. Voor het meeste water dat gebruikt wordt is geen drinkwaterkwaliteit nodig. Dit heeft grote impact op het globale ecosystem. Het Noordse Park wil een circulaire speelplaats worden met slim gebruik van water.  We willen bewustzijn van watercomsumptie creeren en vinden op speelse wijze oplossingen voor een duurzame levenswijze.

 

The Link foundation verbind de ambitie van het Noordse Park met waterprojecten in Kenya en Mexico door creatieve en speelse activiteiten in de speeltuin. Dit internationale perspectief stelt ons instaat om verhalen te delen en inzicht te verkrijgen in duurzaamheids issues in een wereldlijke context.

Contact: speeltuinnoordsepark@gmail.com

Meer informatie: Speeltuin Noordse park