Spinozaplantsoen

Adres locatie: Spinozaplantsoen, achter huizen 2-12, 3532 ST Utrecht
tuinbord

Spinoza presenteert: de eetbare ontmoetingstuin
Een openbare grasstrook in het Spinozaplantsoen is in oktober 2013 omgetoverd tot een gemeenschappelijke tuin door bewoners onder leiding van tuinprofessionals. In de tuin groeien bloemen, groente, fruit en noten.

Bewoners geven vorm aan hun omgeving en nemen openbaar groen in eigen beheer. Werken met de handen in de buitenlucht is gezond, ontspant en is goed tegen stress. Bloemen, kruiden en groenten zien groeien, is magisch. Het verwondert, opent en maakt mensen blij. De tuin geeft toegang tot gezond voedsel. Kinderen leren waar hun eten vandaan komt en hoe alles groeit en bloeit.

In de tuin komen bewoners regelmatig samen om te werken onder leiding van een professional. Tevens zijn er creatieve projecten die aansluiten bij de tuin. Wie mee wil helpen, is van harte welkom, maar natuurlijk kunnen mensen ook langs komen voor gewoon een praatje. Eenmaal per jaar vindt een Oogstfeest plaats, waarin we met creatieve activiteiten stilstaan bij alles wat de tuin biedt. Het is ook een moment waarop we vooruitkijken naar hoe we verder kunnen gaan, want er is mogelijkheid om uit te breiden. Het Spinozaplantsoen heeft maar liefst 10 grote grasstroken.

Wilt u meedoen aan de tuinactiviteiten? Bent u geïnteresseerd in de creatieve projecten of heeft u zelf een idee dat u wilt uitvoeren? Laat het ons weten info@spinozaplantsoen.nl      pruimenboom in bloei

Ook kunt u een kijkje nemen op onze website of de facebookpagina liken. Zo blijft u op de hoogte.
www.spinozaplantsoen.nl & www.facebook.com/spinozaplantsoen

14 juni Groen moet je doen dag bij Spinoza Presenteert: eetbare ontmoetingstuin.
Kom kijken hoe de tuin is gegroeid!
11-14.u werken in de tuin
14.u koken met Tinka en dans en muziek in de tuin met Jongerentheater Link
Hoop jullie te zien!

tuin vanaf boven