Spinozaplantsoen

verzamelfoto 2Adres locatie: Spinozaplantsoen, achter huizen 2-12, 3532 ST Utrecht
tuinbord

Spinoza presenteert: de eetbare ontmoetingstuin in het Spinozaplantsoen in Utrecht West
Een grasstrook van Mitros in het Spinozaplantsoen (onder de rook van Douwe Egberts)  is in oktober 2013 omgetoverd tot een gemeenschappelijke tuin van ongeveer 400 m2 , een initiatief van bewoonster Heddy Veltkamp samen met groene mannen/ vrouwen van ‘het levende dorp’ en bewoners . Hierin groeien fruitbomen/struiken, groente, kruiden en bloemen, wonen kippen en staat een bijzondere Pipowagen.

 

De tuin fungeert voor de buurt als een ontmoetingsplek en hebben bewoners in eigen beheer. Naast dat er groenbeheer activiteiten plaatsvinden, vinden er ook sociale en creatieve activiteiten plaats met name voor de vele kinderen die er wonen. En sinds 2016 worden er ook cosmetische en EHBO productjes gemaakt van kruiden en bloemen.
Een heerlijke tuin om in te vertoeven, elkaar te ontmoeten, leuke dingen te doen, te kijken, ruiken en proeven.
Kom een kijkje nemen op GroenmoetjeDoen!-dag op 21 mei tussen 15 en 17 uur, drink er een kopje thee, maak een rondje in de tuin, ruik en proef de kruiden!

verzamelfotoOntdek de wereld van de kruiden in het Spinozaplantsoen. Kruiden en bloemen kun je zowel culinair, cosmetisch als medisch gebruiken en diverse natuurlijke productjes mee maken. Met eigengemaakte oliën kan je een lippenbalsem maken. De oliën zijn goed voor de huid en beschermen tegen de zon. 

Bewoners vd tuingroep staan te wachten met koffie, thee en limonade, om een rondleiding te geven en iets vertellen over de tuin tussen 14.30-15.30 uur.

www.spinozaplantsoen.nl
www.facebook.com/spinozaplantsoen

Wilt u meedoen aan de tuinactiviteiten? Bent u geïnteresseerd in de creatieve projecten of heeft u zelf een idee dat u wilt uitvoeren?
Laat het ons weten info@spinozaplantsoen.nl

Ook kunt u een kijkje nemen op onze website of de facebookpagina liken. Zo blijft u op de hoogte.
www.spinozaplantsoen.nl & www.facebook.com/spinozaplantsoen