Plutodreef 9, 3561 PK, Overvecht Utrecht

Deze educatieve tuin ligt in Overvecht vlakbij het station en aan de andere kant van de spoordijk ligt de wijk Noordoost.

Met Kabouter Stadswerk maken kleuters op speelse wijze kennis met de verschillende onderdelen van de tuin: de planten, de dieren, de groenten en het verzorgen van een tuin. Het is een ontdekkingstocht op één van onze tuinen met uitdagende en verrassende opdrachten. 
Met het project `Tuinverkenners` maken de kinderen kennis met het tuinieren. De kinderen planten, zaaien en onderhouden de tuin. Ze zien hoe hun gewassen gegroeid zijn en verwerken een deel van de gekweekte gewassen. Ook doen ze spannende ontdekopdrachten. Lekker actief buiten!

Op 13 juni 2021 zijn er activiteiten in het kader van Vergroen je Stad: GroenmoetjeDoen! ism UN030

Tussen 12.00 en 16.00 ben je van harte welkom op onze moestuin en vertellen we je graag meer over groenten telen in de stad en hoe we samen met een groep op duurzame wijze een heel seizoen zelf ons lokale, lekkere en gezonde groentepakket verbouwen. Ben je op zoek naar tips om zelf groenten te verbouwen of wil je meer weten over de cursus kom dat langs!

Steeds meer mensen zijn actief bezig met de oorsprong van hun voedsel en willen hier vaker bewuste keuzes in maken. De Moestuincurus XL van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk is een cursus waarin je leert zelf groente te verbouwen. We laten graag zien hoe je zelf gezond voedsel kweekt in de stad. Op Stadstuin Zuilen / Plutodreef van Utrecht Natuurlijk verbouwen we met 20 ‘tuinders’ gezamenlijk een heel seizoen duurzaam groenten en kruiden op een stuk grond van 500 m2. Samen leren we hoe je succesvol verse groenten kunt kweken waar we zelf van kunnen genieten. Elke weekend komen we samen en leren we wat er allemaal komt kijken bij moestuinieren. Een ervaren tuinder ondersteunt de groep en voorziet in alle kennis, kunde en materialen. Omdat een tuin natuurlijk ook de andere dagen doorgroeit werken we op andere momenten zelfstandig in de tuin. We werken op een biologische manier waardoor we altijd gifvrije groenten en kruiden hebt. We gebruiken biologisch zaad en plantgoed. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, ook geen biologische. Met een gezonde bodem als basis zorgen wij goed voor de bodem door die aan te vullen met compost en (indien nodig) mineralen. Verder laten we de bodem zoveel mogelijk met rust. Er wordt dus niet geploegd of gespit en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Hoe gezonder de bodem, hoe gezonder ons geweekte voedsel.

Utrecht Natuurlijk Plutodreef

Plutodreef4