Daalseweg 150/150A 3555 SW Utrecht

 

StadstuinZuilen1

Stadstuin Zuilen ligt op de grens van Utrecht en Oud Zuilen. Aan de overkant van de Daalseweg stroomt de Vecht langs nieuw aangelegde natuurlijke oevers en een prachtig nieuw wandelgebied.

In deze prachtige educatieve tuin aan de rand van Oud Zuilen zijn er mogelijkheden voor schooltuinieren en vrijetijdstuinieren.StadstuinZuilen3

Rondleiding moestuin de Tuinders op Stadstuin Zuilen / Plutodreef – biologische groenten telen in de stad

Zondag 13 juni ben je tussen 12.00 en 16.00 van harte welkom op onze moestuin en vertellen we je graag meer over groenten telen in de stad en hoe we samen met een groep op duurzame wijze een heel seizoen zelf ons lokale, lekkere en gezonde groentepakket verbouwen. Ben je op zoek naar tips om zelf groenten te verbouwen of wil je meer weten over de cursus kom dat langs!

Steeds meer mensen zijn actief bezig met de oorsprong van hun voedsel en willen hier vaker bewuste keuzes in maken. De Moestuincurus XL van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk is een cursus waarin je leert zelf groente te verbouwen. We laten graag zien hoe je zelf gezond voedsel kweekt in de stad. Op Stadstuin Zuilen / Plutodreef van Utrecht Natuurlijk verbouwen we met 20 ‘tuinders’ gezamenlijk een heel seizoen duurzaam groenten en kruiden op een stuk grond van 500 m2. Samen leren we hoe je succesvol verse groenten kunt kweken waar we zelf van kunnen genieten. Elke weekend komen we samen en leren we wat er allemaal komt kijken bij moestuinieren. Een ervaren tuinder ondersteunt de groep en voorziet in alle kennis, kunde en materialen. Omdat een tuin natuurlijk ook de andere dagen doorgroeit werken we op andere momenten zelfstandig in de tuin. We werken op een biologische manier waardoor we altijd gifvrije groenten en kruiden hebt. We gebruiken biologisch zaad en plantgoed. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, ook geen biologische. Met een gezonde bodem als basis zorgen wij goed voor de bodem door die aan te vullen met compost en (indien nodig) mineralen. Verder laten we de bodem zoveel mogelijk met rust. Er wordt dus niet geploegd of gespit en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Hoe gezonder de bodem, hoe gezonder ons geweekte voedsel.

StadstuinZuilen

StadstuinZuilen7

StadstuinZuilen10