GroenmoetjeDoen!-dag 2019 zondag 16 juni

Op zondag 16 juni 2019 vindt de 12e GroenmoetjeDoen!-dag plaats in de stad Utrecht. Deze zondag voor groene zelfbeheerders en andere belangstellenden is stadsbreed een begrip.
Thema: Samen tuinieren en de waarde voor de Natuur in de Stad

De dag start vanaf 12.00 uur met een bijeenkomst in Steede Hoge Woerd en is een samenwerking van de gemeente Utrecht: Milieu & Mobiliteit, Universiteit Utrecht, Utrecht Natuurlijk en GroenmoetjeDoen!

Opening 12:30 door wethouder Lot van Hooijdonk
Onderwerpen: Actualisatie zelfbeheer, Natuur in de buurt kaart, EU project Naturvation (Urip 8).

Natuur in de Buurtkaart

Daarna volgt een fietstocht langs interessante groene zelfbeheerprojecten.

 

Opgave: groen@utrecht.nl

Naast de fietstocht zijn er op eigen gelegenheid andere locaties te bekijken. Doe mee aan de uitdaging om zoveel mogelijk dieren te vinden. Onder de mensen die de meeste dieren en/of planten gevonden hebben op een zelfbeheer locatie wordt een boottrip langs de groene oevers van Utrecht West verloot (max 12 p), die in september plaats zal vinden.

 

 

 

 

Thema GroenmoetjeDoen!-dag 21 mei en 10 juni 2018: Nature Based Solutions

Vanwege de Europese week van het Groen (European Green week), die in Utrecht geopend wordt zal de 11de GroenmoetjeDoen!-dag 2 x gehouden worden, de eerste maalwas op tweede Pinksterdag 21 mei 2018 en tweede keer op de tweede zondag van juni: 10 juni. De dag zal in het teken staan van Nature Based Solutions. Wat doen de groene zelfbeheerders tegen de klimaatverandering, het verdwijnen van biodiversiteit en voedselbeheer in de stad? Wat zijn oplossingen voor mobiliteit en Energie?  
Ook zijn plannen om een aantal avonden in juni/ juli op bezoek te gaan bij groene zelfbeheerprojecten in Utrecht en kennis uitwisselen. info@gmjd.nl

 

Maak je eigen groene ‘Tour’ mbv de fietsApp op de GroenmoetjeDoen!-dag

Op GroenmoetjeDoen!-dag -Dag vh Zelfbeheer 2019 kan je de deelnemende locaties mbv de FietsApp bezoeken. Installeer Layar op je smartphone en scan de QR-code in. De groene handjes geven de deelnemende locaties weer. Geen tijd op 16 juni, pak dan de fiets op een later tijdstip en bezoek de mooie groene locaties alsnog.
gmjd_qrcodeapp

 

Initiatievenfonds 2015

Gemeente reageert snel op kansen en problemen in de wijk.
Via het Initiatievenfonds kunnen onder meer bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een aanvraag indienen bij het wijkbureau’s in de 10 wijken van de stad Utrecht voor het verbeteren van de leefbaarheid in die wijk. Iedere wijk heeft daartoe een eigen Initiatievenfonds. Daarmee kan de gemeente snel inspelen op concrete en plotseling opkomende behoeften of problemen in de wijk. Voorbeelden van plannen of ideeën uit uw eigen wijk zijn:

  • herinrichting van pleintjes
  • buurtactiviteiten
  • kleine verkeersaanpassingen
  • kinder/jeugd activiteiten
  • nieuwe speeltoestellen
  • GroenmoetjeDoen!-dag

Meer informatie over criteria, de aanvraagprocedure en de wijze waarop uw aanvraag wordt behandeld vindt u hier.

Aanvraag evenementenvergunning

Extra geld voor Groen in 2011

De gemeente Utrecht stelt 2,2 millioen euro extra beschikbaar voor Groen in 2011.

De wijkgroenplannen in Noordoost gaan vanaf 2012 uitgevoerd worden, kijk op de site welke uitgevoerd gaan worden: www.utrecht.nl/wijkgroenplannen