GroenmoetjeDoen!-dag 2019 zondag 16 juni

Op zondag 16 juni 2019 vindt de 12e GroenmoetjeDoen!-dag plaats in de stad Utrecht. Deze dag de derde zondag van juni ivm pinksteren voor groenezelfbeheerders is stadsbreed een begrip. Is jouw zelfbeheerlocatie Rainproof en Duurzaam?

Er worden ook kijkavonden ingepland voor kleine groepen naar speciale zelfbeheerlocaties.

Wil je mee doen of is jouw zelfbeheerlocatie bijzonder om te bezoeken? Mail: gmjd030@gmail.com

 

Thema GroenmoetjeDoen!-dag 21 mei en 10 juni 2018: Nature Based Solutions

Vanwege de Europese week van het Groen (European Green week), die in Utrecht geopend wordt zal de 11de GroenmoetjeDoen!-dag 2 x gehouden worden, de eerste maalwas op tweede Pinksterdag 21 mei 2018 en tweede keer op de tweede zondag van juni: 10 juni. De dag zal in het teken staan van Nature Based Solutions. Wat doen de groene zelfbeheerders tegen de klimaatverandering, het verdwijnen van biodiversiteit en voedselbeheer in de stad? Wat zijn oplossingen voor mobiliteit en Energie?  
Ook zijn plannen om een aantal avonden in juni/ juli op bezoek te gaan bij groene zelfbeheerprojecten in Utrecht en kennis uitwisselen. info@gmjd.nl

 

10 jaar GroenmoetjeDoen! 11 juni 2017

De tiende GroenmoetjeDoen!-dag was een groot succes. Alle deelnemersdie geholpen hebben dit tot een succes te maken, hartelijk dank daarvoor.
Wethouder Geldof opende de dag in de 30 jarige Bikkershof. Op meer dan 40 locaties, waar van 15 hoofdlocaties, werd er kennis gedeeld op het gebied van groen, water, biodiversiteit. Aan het eind was er een Initiatievencafé GroenmoetjeDoen! bij Nieuw Rotsoord.

Maak je eigen groene ‘Tour’ mbv de fietsApp op de GroenmoetjeDoen!-dag

Op GroenmoetjeDoen!-dag -Dag vh Zelfbeheer 2016 kan je de deelnemende locaties mbv de FietsApp bezoeken. Installeer Layar op je smartphone en scan de QR-code in. De groene handjes geven de deelnemende locaties weer. Geen tijd op 12 juni, pak dan de fiets op een later tijdstip en bezoek de mooie groene locaties alsnog.
gmjd_qrcodeapp

 

Initiatievenfonds 2015

Gemeente reageert snel op kansen en problemen in de wijk.
Via het Initiatievenfonds kunnen onder meer bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een aanvraag indienen bij het wijkbureau’s in de 10 wijken van de stad Utrecht voor het verbeteren van de leefbaarheid in die wijk. Iedere wijk heeft daartoe een eigen Initiatievenfonds. Daarmee kan de gemeente snel inspelen op concrete en plotseling opkomende behoeften of problemen in de wijk. Voorbeelden van plannen of ideeën uit uw eigen wijk zijn:

  • herinrichting van pleintjes
  • buurtactiviteiten
  • kleine verkeersaanpassingen
  • kinder/jeugd activiteiten
  • nieuwe speeltoestellen
  • GroenmoetjeDoen!-dag

Meer informatie over criteria, de aanvraagprocedure en de wijze waarop uw aanvraag wordt behandeld vindt u hier.

Aanvraag evenementenvergunning