GroenmoetjeDoen!-dag 13 juni 2021

Vergroen je Stad

GroenmoetjeDoen! en Utrecht Natuurlijk slaan de handen ineen om Utrecht nog groener te maken. We nodigen je uit om samen met ons bewoners te verleiden om bij te dragen aan het vergroenen van de stad. Dat doen we door op zelfbeheerlocaties verspreid over de stad activiteiten aan te bieden rond het vergroenen van tuinen. Je kiest zelf of en hoe je meedoet op 13 juni.
Wij zorgen voor de publiciteit en zo nodig voor ondersteuning bij het aanbod.
Laat ons weten of je meedoet en welke van onderstaande suggesties je kiest:

a. Kennis/workshop over natuurvriendelijk tuinieren d.m.v. aanwezigheid hoveniers (bijvoorbeeld van vakgroep de Wilde Weelde) of eigen deskundigen over:

 1. vlinders, insecten,
 2. kleine zoogdieren,
 3. klimaatadaptatie,
 4. vogelvriendelijk,
 5. moestuin, eetbare tuin
 6. biodiversiteit
 7. werken met restmaterialen (tegels/takken/stenen)
  b. verkoop of ruil van planten, liefst biologisch (zelf opgekweekte en/of via tuincentrum)
  c. Advies over tuininrichting/tuinplan
  d. Informatie/inspiratie over zelfbeheer*
  e. Thema naar eigen keuze:………..(thema noemen)

*er is een flyer beschikbaar met een stappenplan over zelfbeheer starten in Utrecht. Die wordt op deze dag aan alle bezoekers uitgedeeld.

Graag horen we rond 15 april 2021 of je van plan bent om in principe mee te doen (natuurlijk afhankelijk van de Corona maatregelen en in welke vorm de GroenmoetjeDoen!-dag dan mogelijk is), met welk soort activiteit(en), op welke locatie en welk tijdstip. Dat kan met een reply op deze uitnodiging.
We denken graag met je mee hoe we deze dag tot een succes kunnen maken.

We hopen op een mooi gevarieerd programma op 13 juni waarbij we veel nieuwe mensen enthousiast maken om bij te dragen aan een groene stad met veel biodiversiteit.

En als laatste: de organisatie van GroenmoetjeDoen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die meehelpen deze dag tot een succes te maken. Meld je aan via gmjd030@gmail.com en we nemen contact met je op. www.gmjd.nl

Hartelijke groet,

Joyce Parlevliet, stg GroenmoetjeDoen!
en Maarten van Deursen, namens Utrecht Natuurlijk