GroenmoetjeDoen!-dag 9 juni 2024: Thema Klimaatadaptatie in de praktijk


Op zondag 9 juni 2024 vindt de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag plaats ism Utrecht Natuurlijk, een evenement dat zich richt op het belang van groen en duurzaamheid in Utrecht. Dit jaar staat het evenement in het teken van Klimaatadaptatie in de praktijk, een essentieel onderwerp gezien de groeiende uitdagingen van klimaatverandering.
Op ruim 20 groene zelfbeheerlocaties worden er tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd speciaal ook voor jongeren.

Een greep uit het programma
Om 10.300 uur gaat de GroenmoetjeDoen!-dag van start in de Alexandertuin (Kanaleneiland) met een opening door Wijkwethouder Dennis de Vries.
 
Degenen die meer klimaatadaptatie oplossingen in de praktijk op de GroenmoetjeDoen!-dag willen ontdekken kunnen tussen 10.00 en 18.00 uur een kijkje nemen bij meerdere groene zelfbeheerlocaties en bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk: Gagelsteede en Griftsteede. Ook op de Duurzame huizen route van Noordoost zijn ook duurzame tuinen te bezoeken.
Bezoek ook het Bomenbal (12:15) op het Jaarbeursplein en de lezing (13:15): ‘Klimaatadaptatie is een feestje’ van Marit Overbeek in de bibliotheek Neude. In de bibliotheek is van 2-9 juni 2024 ook een expositie van foto’s van Groene Schoolpleinen van Stg GroenmoetjeDoen! en kunstenaar Timon vader.

Fietstocht langs de locaties 
Voor het bezoeken van meerdere activiteiten kan je dit jaar op eigen gelegenheid – aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! – een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over de dag op gmjd.nl (deze wordt regelmatig geüpdatet)