Om toekomstige en huidige zelfbeheerders ook eens de kans te geven om een kijkje te laten nemen bij collega’s zijn er twee focus wijken (Zuid en Leidse Rijn/ Vleuten de Meern) aangewezen, waar door deskundigen wat dieper ingegaan zal worden op de groene zelfbeheerprojecten die er zijn:

🌳 ’s Morgens starten we om 10.00 uur met een Natuurwandeling in Lunetten, gegeven door Natuurgroep Lunetten.

🌳 Om 11.00 uur gaan we naar de Tuinen van tolsteeg. Bezoek de fraaie binnen- en buitentuin en volg een workshop over plantennamen. Op de meeste locaties vinden er vanaf 12.00 uur doorlopende activiteiten plaats. Alle locaties en een kaart kun je terug vinden op: izi.travel/nl/6f87-groenmoetjedoen-dag-2023/nl

🌳 Om 12.15 uur gaan we bij de zelfbeheergroep Tanimabar / Adikakade langs waar buurtbewoners het groen langs de gevels en de doodlopende tak van de Oude Rijn beheren.

🌳 Bij de stijgerhoek Leidsekade / Leidseweg / De Munt(kade) opent om 12.30 uur Wijk- en Groen wethouder Linda Voortman de GroenmoetjeDoen!-dag met een speciale activiteit. Vergroening Singel030 organiseert op die locatie verschillende activiteiten, waaronder een rondvaart langs de in het water aangelegde groene eilanden.

🌳 Via de Daphne Schippersbrug gaan we naar de Groenedijk 49, waar om 14.00 uur een workshop ‘Sinusmaaien’ wordt gegeven. Dit is een innovatieve methode van maaien waarbij maar een deel van de vegetatie gemaaid wordt, wat goed is voor de biodiversiteit.

🌳 Rond 15.00 uur verwelkomt De eetbare wijk Rijnvliet aan de Rijksstraatweg in de Meern ons en worden we rondgeleid door de eetbare tuin en het voedselbos.

🌳 De laatste locatie van de dag is De Buitenhof aan de Hof ter Weydeweg 1A, het ecologische deel van het Maximapark. Daar worden we ontvangen en rondgeleid door en actieve buurtvergroener. Dit deel van het Maximapark is voor velen nog onbekend.

🌳 Om 16.45 uur vindt hier ook de afsluiting van de GroenmoetjeDoen!-dag plaats voor deelnemers aan en bezoekers van de GroenmoetjeDoen!-dag.

🌳 De Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk zijn ook open, maar er is geen speciaal programma. Je kunt daar zelfstandig kijken naar klmaatadaptieve aanpassingen.

De GroenmoetjeDoen!-dag 2023 wordt georganiseerd door Stichting GroenmoetjeDoen! i.s.m. Utrecht Natuurlijk en BuurtNatuur030.