De GroenmoetjeDoen!-dag 2017 – Jaarlijkse Dag van het Zelfbeheer030 op 11 juni, bestaat 10 jaar en heeft als thema: KENNISDELEN: Groen, Water & Biodiversiteit
Het programma bestaat uit 16 hoofdlocaties met omringende locaties. Omdat we onze 10 jarige verjaardag vieren, het groenstructuurplan 10 jaar bestaat en er in 10 wijken wijkgroenplannen afgerond zijn, Utrecht aangesloten is bij Operatie Steenbreek, gaan we kennisdelen. Ook de Vrije school Utrecht doet mee aan deze dag.

Opening om 12 uur bij 30 jarige Bikkershof door wethouder Kees Geldof (Openbare ruimte en groen)

Openstelling groene zelfbeheerlocaties vanaf 13.00 uur, voor programma 2017 zie locaties

Kennisdelen op groene zelfbeheerlocaties zie programma locatie:

Hans Pijls (Buitenruimtevoorcontact)bij FoodforGoodDe maatschappelijke meerwaarde van stadslandbouw. Is die er? Kun je dat meten? Wat is het belang van meten? En wat kan je er dan mee?

Lies König (Natuurlijk WijsNatuurvriendelijke oevers Utrecht west: Maak een vaartocht vanaf molenerf molen De Ster  13, 14 en 15 uur

Ringpark – Dichterswijk:  uitleg over het project en rondleidingen (13.00 en 15.00 uur).

Vlinderhof: rondleidingen (13, 14 en 15 uur) in de door Piet Oudolf aangelegde tuin.

Kersentuin: rondleidingen 14 uur en 15.30 uur

Rob van der Steen neemt u mee langs de kleine zelfbeheerprojecten in de stad Utrecht, start fietstocht bij Griftsteede (13.45 uur), Tivolituin (Kruisstraat 14.00-14.20 uur), Eligenhof (14.40-15.00 uur), Adelaarhoftuin (15.25-15.45 uur) en Adelaarpleintje (15.50-16.10 uur).

Hanneke Lewin van Vuure (Deining in de Kas/ Het Wilde Land): Hoe laat je kinderen vanaf 2 jaar al kennismaken met GROEN? Locatie: ecologische tuin de Bikkershof

Ineke Thierauf (Plantenbakcie Wittevrouwen) en groengroep Vogelenbuurt: Hoe zorg je voor plantenbakken in de wijk? Wat kan je het beste planten? Informatie stand bij Griftsteede.

Sanne de Groot (het Lachende Paard): Hoe realiseer je een project mbv crowdfunding? Om 16.30 bij Nieuw Rotsoord

Voedseltuin Overvecht: Ans Klein Geltink en Mark Verhoef: Van Moestuin tot Stadslandbouw: Hoe leg je een moestuin aan? Wat kan je het beste zaaien en wanneer? Wat te doen als je weinig tijd hebt of als je in de zomer met vakantie gaat?

Park Oosterspoorbaan: Uitleg over het project en rondleidingen door Akke Bink, Ellen Rooden, Bernadette Slotman (ATV Abstede) en Annejet van Elderen (MarktomdeHoek)

Paul van Kan (Natuur & Landschap) neemt u mee op een fietstocht (start Nieuw Rotsoord) naar de tuinen van Tolsteeg, de Riddertuin (tussen 13 en 14 uur & 15 en 16 uur) om te eindigen om 14 en 16 uur bij Vergroening van de Singel.

Harmke van Dam: project Vergroening Singel: start wandeling bij Louis Hartloper complex om 14 en 16 uur ism de Waterweek van Utrecht Natuurlijk.

Vrije school Utrecht: op 7 plaatsen op het schoolplein gaan de tegels er uit en groen er in (13-15 uur) olv Marie José van der Werff ten Bosch

Cremertuin: Hoe leg je een Tiny Forest aan en met wat voor doel?

Marijke Orthel: Noordse Park:
Doe samen met de groengroep mee met de Gras Challenge in Noordse Park. De uitdaging: in 2 uur trekken wij met 40 personen het kweekgras uit de border vd Kokkenhoflaan.  10-12 uur.
Hoe maak je speeltuingroen aantrekkelijk om buiten te spelen? Kom sfeer poeven, bouwen en waterspelletjes doen in speeltuin Noordse Park!

Angelique Jacobsen laat u samen met de volkstuinvereniging Briljant de projecten rond Nieuw Rotsoord zien: Groen Rotsoord en het vergroenen van het gebied rond Nieuw Rotsoord. Om 16.30 wordt de GroenmoetjeDoen!-dag bij Nieuw Rotsoord afgesloten Initiatieven café GroenmoetjeDoen!

Fietstocht langs zelfbeheerders vertrek vanaf meerdere punten: Griftsteede (Rob van der Steen) en Nieuw Rotsoord (Paul van Kan).

De afsluiting van de GroenmoetjeDoen!-dag vindt plaats bij Nieuwrotsoord met om 16.30 een Initiatievencafe GroenmoetjeDoen! georganiseerd door GroenmoetjeDoen! – Joyce Parlevliet; Utrecht Natuurlijk – Ellen Alzer en Stadsbedrijven – Wim Horst

flyer gmjd 2017 A4 boekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flyer gmjd 2017 A4 boekje2

 

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht: Mobiliteit en Milieu, Utrecht Natuurlijk en Stedelijk Waterbeheer Utrechtnatuurlijklogologo-GU-roodJPG