Ieder jaar de tweede zondag van juni wordt de populaire GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht georganiseerd. Het is de actiedag voor alle groene zelfbeheer locaties in Utrecht. Doel is alle inwoners van Utrecht te verleiden om bij te dragen aan het vergroenen van de stad. Met groene activiteiten, demonstraties en voorbeeld projecten op de zelfbeheer locaties inspireren we elkaar.


Meedoen met de GroenmoetjeDoen!-dag

Als zelfbeheer locatie bepaal je zelf hoe je wilt meedoen. Er zijn veel mogelijkheden. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Bekijk ze ter inspiratie en maak je eigen plannen voor groene activiteiten op jouw locatie:

 1. Kennis/workshop over natuurvriendelijk tuinieren d.m.v. de aanwezigheid van bijvoorbeeld hoveniers of eigen deskundigen over:
  a. vlinders, insecten
  b. kleine zoogdieren
  c. klimaatadaptatie
  d. vogelvriendelijk
  e. moestuin, eetbare gezonde tuin
  f. medicinale planten
  g. werken met restmaterialen (tegels/takken/stenen)
  h. biodiversiteit
 2. Verkoop of ruil van planten, liefst biologisch of zelf opgekweekt
 3. Advies over tuininrichting/tuinplan
 4. Advies over bijenburcht of bijenhotel
 5. Informatie/inspiratie over zelfbeheer
 6. Thema naar eigen keuze:………..(thema noemen)

Ben je al geïnspireerd? Heb je vragen, aanvullende ideeën over deze activiteiten of wil je jouw zelfbeheer locatie aanmelden voor de GroenmoetjeDoen!-dag? Laat het ons weten via: gmjd030@gmail.com


Zelfbeheer locatie worden

Wil je bijvoorbeeld samen met je buren een zelfbeheer locatie opzetten en wil je weten hoe dit te doen? Er is een flyer beschikbaar met een stappenplan over hoe zelfbeheer starten in Utrecht. Vraag er om via: gmjd030@gmail.com


Vrijwilligers gezocht

En als laatste: de organisatie van de GroenmoetjeDoen!-dag is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die meehelpen deze dag tot een succes te maken. Meld je aan via gmjd030@gmail.com en we nemen contact met je op.