GroenmoetjeDoen!-dag 9 juni 2013 Thema Eetbaar Groen

De GroenmoetjeDoen!-dag! 2013 op 9 juni heeft als thema Eetbaar Groen, deelnemende zelfbeheerprojecten en tuinenparken zijn: Het Lachende Paard, Ecologisch tuinenpark de Driehoek,  ATV de Pioniers, Tuinenpark Ons Buiten, De Voortuin in Voordorp, ATV het Stadion, ATV Abstede, de Bikkershof, de Palmentuin, Griftsteede, de Minkade, Zilverenschaats,  de Tivolituin, de Moestuin, Tuinders aan het Spoor en Koningshof.

De GroenmoetjeDoen!-dag wordt om 12 uur geopend bij Tuinenpark Ons Buiten door wethouder Mirjam de Rijk, oa verantwoordelijk voor het openbaar groen in onze stad. Gezamenlijk gaan we naar de Voortuin in Voordorp, waar ze een informatiebord zal onthullen. Waarna we naar het Veemarktterrein gaan, waar in 2014 tijdelijke moestuinen komen. U kunt zelf u route langs de locaties bepalen met de rondleidingApp die op de affiche staat. Doe mee en vindt zoveel mogelijk van wat eetbaar is op de locaties die op de App gepresenteerd worden. Voor degene die van alle locaties een foto heeft van het juiste eetbare groen is er een prijsje.

 

Op die dag zullen er door oa kinderen speciale opgekweekte koolplantjes verkocht worden voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit bedrag storten de deelnemende locaties op rekeningnummer Rabobank rekening nummer 1749.41.137 tnv Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie ovv donatie GroenmoetjeDoen!

U kunt ook zelf doneren aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie op bovenstaand banknummer.

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt mbv het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht