Wijkspeeltuin de Boog

Merwedekade 128A, Utrecht

Boog1kl

 

 

 

Verscholen in een uiterst hoekje van Dichterswijk vind je Wijkspeeltuin De Boog net buiten het Ringpark.
Op 6 juni 2015 vierden we het 65 jarig bestaan en de opening van de nieuwe speeltoestellen die het spelen hier weer uitdagender maken.

boog2kl

Nadat Wijkspeeltuin de Boog vorig jaar een transformatie heeft ondergaan en stichting wijkspeeltuin de Boog verantwoordelijk is geworden voor het onderhoud van een deel van het groen in de speeltuin, zijn we dit jaar verder gegaan met de vergroening van de Boog.

Onder leiding van Pieter van Tuinwijzer Wagenborg is de groengroep die het laatste jaar verantwoordelijk was voor het groenbeheer in de Boog begonnen met het opkweken van plant en perkgoed om de stroken die wij beheren te gaan beplanten.

De opzet is dat we in de speeltuin meer ruimte willen geven voor alles wat groeit en bloeit om daarmee een klimaat te scheppen waarin de Boog een plek wordt waar vogels, insecten, kikkers, padden en egels een plek vinden.

Juist doordat het groenbeheer in eigen handen is genomen en op natuurlijke en ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd kunnen zowel jong als oud er een bijdrage aan leveren en er het nodige van opsteken.

Tijdens de GroenmoetjeDoen! dag op 16 juni 2019 organiseren we een groenmiddag van 13-17 uur en gaan aan de slag in de tuin met grote en kleine klussen, met onze groengroep en andere geïnteresseerde buurtbewoners.

Voor de klussers onder de deelnemers is er dus tijdens de GroenmoetjeDoendag! ook het nodige te doen.

www.wijkspeeltuindeboog.nl

facebookWijkspeeltuin deBoog