De opening van de GroenmoetjeDoen!-dag 2024 zal plaatsvinden in de Alexandertuin (Kanaleneiland) door wethouder Dennis de Vries om 10.30.

Vervolgens fietsen we met hem langs de schooltuin van KBS Het Schateiland, daarna gaan we naar wijkspeeltuin de Boog, die samen met de school de Kleine Dichter uit de Dichterswijk in 2023 een groen-klimaatadaptief project gedaan heeft.

Om 12.15 bezoeken we de 61 bomen van het Bomenbal dat op 22 april geopend is en die tot eind september 2024 blijven staan. Daarna houdt Marit Overbeek een presentatie over ‘Klimaatadaptatie is een feestje’ in de bibliotheek op het Neude, waar ook een tentoonstelling is over Groeneschoolpleinen door Timon Vader met foto’s van Joyce Parlevliet (de tentoonstelling begint al op 2 juni).

In het Zwarte Water houdt Singel030 een workshop ‘Waden door het water van het Zwarte water’ over het aanplanten van groen in het water.
De studenten van het Tuindorp West hebben een speciaal project over Klimaatadaptatie en Sociale cohesie met een workshop Permacultuur.

In Noordoost is de Gluren bij de Duurzame Buren huizenroute, waarbij ook klimaatadaptieve tuinen te bezichtigen zijn (start bij stadsboerderij Griftsteede). De route van de wandeling van de Groene Vrouwen van Wittevrouwen zal op de website te vinden zijn en start in de Bikkershof.

Andere te bezoeken GroenmoetjeDoen! locaties

Wilgenhof: tijd: 10-14 uur
Plaats: De Wilgenhof, Cremerstraat 376

Activiteiten: rondleidingen, live muziek, kinderactiviteiten, theezakjes maken, kunst, etc. Bij de Wilgenhof zijn er speciale aanpassingen gemaakt voor wateropslag in droge tijden.

Programma Gluren bij de Duurzame Huizen (en) Buren, Groene Vrouwen van Wittevrouwen, ecologische tuin, Bikkershof, ’t Lachende Paard, Tuinenpark de Driehoek, de Pioniers, Ons Buiten en zusterpark Voordorp volgen.
Plandelen met Anton Damen (Plandelman), weet je een goede locatie, laat het weten!

Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk

Inspiratietuinen op Stadsboerderij Griftsteede

Op Stadsboerderij Griftsteede, aan de rand van het Griftpark, kan je verschillende inspiratietuinen vinden bij de dierenstallen. De tuinen zijn ontworpen door tuinarchitect Paul van Eerd en worden onderhouden door de tuinvrijwilligers van Griftsteede. De tuinen bevatten veel verschillende voorbeelden en inspiratie over hoe jij je voor- of achtertuin kan inrichten.

Geveltuinen op Stadsboerderij Gagelsteede

Op Stadsboerderij Gagelsteede in Overvecht kun je sinds dit voorjaar drie voorbeeldgeveltuinen bewonderen. Eén geveltuin in de zon, één in de schaduw en één in de halfschaduw. De keuze voor de planten in deze geveltuinen hangt af van hoeveel zon de planten nodig hebben. Elke geveltuin heeft een andere opsluitband; één van rechtopstaande tegels, één van rechtopstaande klinkers en één van houten balken. Alles is mogelijk. Met deze voorbeeldgeveltuinen maken we het je makkelijk.

In Oost kan je naar ATV Abstede, tuin aan de Minkade en de historische hoveniers tuinen.

Genoeg te doen op de GroenmoetjeDoen!-dag 2024. Locaties worden nog aangevuld!