Volkstuinen Rijndijk (ingang naast Rijndijk 12, 3585 LG Utrecht)
Midden in het hart van Maarschalkerweerd, tussen de vier forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt het sympathieke volkstuinencomplex Rijndijk. Op deze mooie plek tuiniert een bont gezelschap al meer dan veertig jaar naast én met elkaar; jong, oud, vrouw, man, uit alle wijken, sociale lagen en culturen die Utrecht rijk is.
Van de klassieke volkstuinder tot de moderne jammaker, voor iedereen is plek. Op de tuinen wordt niet alleen een grote verscheidenheid aan groenten verbouwd, ook tref je er een heuse boomgaard met fruitbomen en zijn er veel tuiniers die zich specifiek richten op (inheemse) wilde bloemen. Daarnaast is er een rijk dierenleven met kikkers, salamanders, bijen, hommels en sporadisch zelfs een ringslang. Verder zijn er vlinders zoals citroentjes, koolwitjes en dagpauwogen. En natuurlijk vogels, heel veel vogels: pimpel- en koolmezen in nestkasten, winterkoninkjes op beschutte plekken, de tjiftjaf in de frambozenstruik en zwermen puttertjes op de grote kaardebol.

Op 13 juni is iedereen van 12.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op het volkstuinencomplex aan de Rijndijk tijdens de ‘GroenmoetjeDoen! dag’.
Je kunt dan volop genieten van alles wat er groeit en bloeit, er is een plantenmarkt met stekjes en voor de kinderen is er een tuin-speurtocht vol verrassingen.
Bij de bijenkasten zal een imker allerlei leuke wetenswaardigheden vertellen over de bijen. Zij is om 13.00 uur én om 15.00 uur aanwezig.
Of wil je leren hoe je een composthoop maakt? Dat kan om 14.00 uur.
Je kunt ook op een mooi plekje gaan zitten tekenen of schilderen. Er is een docent aanwezig die je tips en tricks kan geven over je werk, neem wel je eigen materialen mee.
Voor meer info over Volkstuinen Rijndijk zie ook:
https://www.instagram.com/volkstuinenrijndijk
https://www.facebook.com/volkstuinenrijndijk

Ingang vanaf naast Rijndijk 12